Doživite Hrvatsku svim svojim osjetilima

Doživite Hrvatsku svim svojim osjetilima

Vodimo vas na višednevnu turu koja će zaista probuditi sva vaša osjetila; od uživanja u bogatom zelenilu Nacionalnog parka Paklenica, jeep safarija po kršnom Velebitu, adrenalina koji će vas prožeti skokom sa najviše bungee točke u Hrvatskoj, do užitka kada nakon svih aktivnosti niz grlo klizne dobro, crno vino uz domaći sir i pršut...E, to je potpun doživljaj!

ITINERAR:

1. dan
Po dolasku u Zračnu luku Zadar dočekati će Vas naši predstavnici i prevesti organiziranim prijevozom do smještaja u centru grada Zadra. Po dolasku predviđen je kratak odmor u hotelu, nakon čega će vas naš vodič provesti kroz ulice grada kako bi upoznali intrigantnu povijest Zadra i njegove okolice. Večera je predviđena u blizini hotela kojom prilikom će vam se pridružiti vodič s kojim ćete detaljno proći program sljedećih nekoliko dana. Povratak u hotel i noćenje.

2. dan
Doručak u hotelu. Nakon doručka organizirani transfer do masleničkog mosta gdje nas čekaju Land Roveri sa vozačima. Na ovoj ruti ima toliko predivnih pejzaža da ćemo često stajati kako bi vaše kamere to mogle zabilježiti. Jedna od stanica je u podnožju "Svetog brda", gdje je moguće vidjeti divlje konje koji žive na tom području. Nakon nekog vremena dolazimo do visine od 1000m i brda "Tulove grede". Odavde imamo zadivljujući pogled na cijelu zadarsku regiju, more i otoke. Tulove grede su, uz rijeku Zrmanju, mjesto gdje su snimljeni Winnetou filmovi. Na našoj turneji koristit ćemo i staru panoramsku cestu koja povezuje Obrovac ​​i Sveti Rok, izgrađenu tijekom vladavine austrijskog cara Franje Josipa. Na istoj je cesti izgrađena neo-klasična crkva u njegovu časti. Na kraju obilaska stižemo do rijeke Zrmanje. Pozivamo vas na kupanje ili šetnju uz rijeku. Naša posljednja stanica nalazi se na "Pariževačkoj glavici" koja pruža lijep pogled na kanjon Zrmanja. Ručak će vam biti serviran negdje na pola puta, na starom seoskom imanju. Kasno popodnevni povratak u hotel. Iznenađenje na povratku je na samom masleničkom mostu – najduži bungee jump u Hrvatskoj uz zalazak sunca! Skok prema moru sa visine od 315 m je neopisivo iskustvo; imati ćete prilike da ga probate opisati. Večera u restoranu Pece u Vinjercu; jedinstvena mediteranska kuhinja kakvu dosada niste probali. Nakon večere povratak u hotel.

3. dan
Nakon doručka transfer do NP Paklenica. Zbog svoje jedinstvene prirodne osnove, izuzetnih geomorfoloških oblika i veličanstvenih šuma, prostor Velike i Male Paklenice već je 1949. g. proglašen nacionalnim parkom. Osnovni razlog proglašenja ovog prostora nacionalnim parkom bila je zaštita najočuvanijeg i najvećeg šumskog kompleksa na području Dalmacije. Tura započinje kanjonom Velike Paklenice, europskim i svjetskim poznatim mjestom za rock climbing i planinarenje. Ova klasična tura prolazi dnom kanjona, put koji se tijekom povijesti koristio za krijumčarenje s Likom na suprotnoj strani Velebita. Staza vijuga uz potok i osim uspona na početku, gotovo je ravna sve do planinske kolibe.
Po dolasku u 100-godišnju planinsku kolibu čeka nas topla dobrodošlica od uvijek ugodnog i veselog domaćina koji nas dočekuje domaćom rakijom, čajem i sokom od Velebitskog bilja i meda. Nakon degustacije slijedi tradicionalno jelo pod nazivom "peka", jelo pečeno "ispod zvona" na vatri. Poslije jela posjećujemo mjesto Sklopina, područje kuća izgrađenih u zidovima stijena. Popodnevni povratak na ulaz i transfer deo Zadra. Večera u obližnjem restoranu i noćenje u hotelu.

4. dan
Doručak u hotelu. Poslije doručka transfer do luke Gaženica gdje nas čeka ukrcaj na trajekt za mjesto Brbinj an Dugom otoku. Kod dolaska vodič nas čeka, kombi i kajaci su tu! Prijevoz do najbliže uvale, gdje ćete se presvući u odijela i uskočiti u kajake. Kajacima obilazimo najinteresantnije dijelove Dugog otoka, uključujući špilju Golubinka i lokaciju potopljenog broda. Ručati ćemo u kampu u Velom Ratu gdje ćete se sigurno oblizivati i tražiti još.. Ljepote Dugog otoka su nebrojene, završavamo tradicionalnom igrom picigin na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj, Saharunu. Transfer natrag do trajekta i u smiraj dana povratak u Zadar i hotel. Večera u hotelu.

5. dan
Nakon doručka transfer do NP Paklenica. Ovaj put vam želimo kanjon Paklenice predstaviti na drugačiji način – odozgo  Naši profesionalni vodiči mogu vas odvesti tamo gdje želite ići, od učenja prvog čvora, u početničkom usponu, do višednevnih uspona na poznati Anića Kuk za iskusnije, ali to ćemo ostaviti za neki drugi put. Sada ćemo, ovisno o vašem predznanju, organizirati uvodni trening i kraće uspone na stijene na samom ulazu u park. Od jutarnjeg penjanja ćete sigurno ogladniti, ali imamo spremnu okrjepu da vas vodi kroz dan. Nakon penjanja slijedi transfer do Obrovca gdje vas vodimo na Mićanove dvore i užitak jahanja kroz planinski krajolik. U ugodnom seoskom ambijentu Mićanovih Dvora sigurno ćete se i opustiti i zabaviti. Ovdje ćete uživati u biranim autohtonim jelima isključivo hrvatske kuhinje pripremljene na tradicionalan način. Nakon večere povratak u Zadar u hotel.

6. dan
Doručak u hotelu, a nakon doručka sudjelujemo na Zadar Outdoor Festivalu u kajak utrci! Već ste imali trening prije par dana pa ćete biti super spremni za ovaj doživljaj. Od hotela laganom šetnjom dolazimo do zadarske rive odakle ćemo krenuti prema popularnoj Puntamici – pravo zagrijavanje! Kreće kajak utrka na 2000 m; super zabava! Po završetku utrke čeka vas okrjepa i transfer do hotela. Navečer je predviđena zabava na kojoj će sudjelovati svi sudionici Festivala! Nakon zabave povratak u hotel.

7. dan
Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke.

IZDVAJAMO

 • Jeep safari Velebit
 • Bungee jump s Maslenice
 • Hiking Paklenica
 • Kajak Dugi otok
 • Penjanje Paklenica
 • Jahanje Obrovac
 • Kajak ZOF (samo za programe u svibnju)

Što je uključeno?

 • Povratni transfer sa zadarskog aerodroma do hotela
 • Smještaj u hotelima sa 3* ili 4*, ili kod vlasnika u privatnom smještaju
 • 6 x doručak
 • 4 x ručak
 • 1 x okrjepa
 • 5 x večera
 • Cjelodnevna vođena tura kroz Velebit
 • Bungee skok
 • Cjelodnevna vođena tura kroz NP Paklenica
 • Cjelodnevna vođena tura na Dugom otoku
 • Poludnevna vođena radionica penjanja u NP Paklenica
 • Poludnevna vođena radionica jahanja
 • Sudjelovanje na utrci kajaka u sklopu Zadar Outdoor Festivala
 • Boravišna pristojba
 • Organizacija programa

Što nije uključeno?

 • Osobni troškovi
 • Osiguranje

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Poveznice

bungee jump s maslenicehiking paklenicajahanje obrovackajak dugi otokkajak zofpenjanje paklenica

Info ture

DOSTUPNO TRAVANJ-LISTOPAD
TRAJANJE 7 dana
LOKACIJA Zadarska regija
POGODNO ZA 4-16 osoba
PODRŠKA Vođena tura
JEZICI ENG, FRA, TAL
CIJENA NA UPIT

Zatražite ponudu!

Pošaljite nam upit i poslat ćemo Vam neobvezujuću ponudu!

*
*
* Obavezna polja: Ime, E-mail

  Ture - Sve

Ova tura nije za Vas?

Pogledajte ostale popularne ture