Biciklom kroz povijest

Biciklom kroz povijest

PROGRAM

1. Dan 

Dolazak u Zadar, transfer do hotela. Okrjepa i razgled grada (Pozdrav Suncu, Orgulje, Muzej stakla) uz pratnju vodiča i uz degustacije (sir, pršut, maslinovo ulje, vino)

2. Dan 

Odlazak sa organiziranim transferom i vodičem u gradić Nin, kolijevku hrvatske države, najstariji hrvatski kraljevski grad, prirodno lječilište..Ručak u tradicionalnoj konobi i posjet solani, izvoru ninskog bogatstva..U povratku za Zadar posjet Kraljevskim vinogradima sa predivnim pogledom na more i otoke.

3. Dan

Odlazak organiziranim transferom na Vranu – najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, Park prirode sa Ornitološkim rezervatom jedinstvene ljepote; ručak u povijesnom Maškovića Hanu; vidikovac sa Kamenjaka, prizor rasutih otoka koji oduzima dah..

4. Dan

Sudjelovanje na biciklijadi Zadar – Nin. U 11 godina održavanja ova biciklijada narasla je sa 100 na čak 1000 biciklista! Izvrstan način za poticanje rekreacije uz povijesnu priču povezivanja obala nazvanih po jednom od Hrvatskih Knezova ova manifestacija sjajan je primjer promocije destinacije. Zabavite se uživajući u pogledu na krasan krajolik zadarske regije.


IZLETI UZ NADOPLATU:

NACIONALNI PARK KORNATI

Brojka od 89 otoka i otočića na 220 kvadratnih kilometara možda vam ne otkriva mnogo o ljepoti arhipelaga Kornata, no iznimnu bioraznolikost ovog nacionalnog parka nemoguće je izraziti i riječima. Bogatstvo ovih rasutih bisera po morskoj pučini nije samo geološkog porijekla nego je nastalo upravo kroz suživot čovjeka i netaknute prirode na ovim nedostupnim i škrtim terenima. Pridružite nam se u cjelodnevnom otkrivanju sasvim novog pejzaža Zadarske regije...

Izlet uključuje: dnevni najam broda sa skiperom, ručak, kupanje po želji

JAHAĆA TURA I VRANSKO JEZERO

Zaleđe Zadra popularno zvano Ravni kotari obiluje fascinantnim povijesnim pričama; doba borbi između zapadne i istočne civilizacije, Rimljani i njihova kultura, Turski prodori i osvajanja, sve to vidljivo je na svakom koraku. Pridružite nam se na jahaćoj turi u blizini najvećeg prirodnog jezera u Hrvatskoj, posjetite Vransko jezero i Maškovića Han, najveći spomenik turskoga graditeljstva u Hrvatskoj i najzapadnija građevina islamske arhitekture na tlu nekadašnjeg turskog carstva.

Izlet uključuje: transfere, jahaću turu sa instruktorom, posjet Vranskom jezeru, ručak u Maškovića Hanu

JEEP SAFARI NA VELEBITU

Moćna planina Velebit u zaleđu Zadra najduža je planina u Hrvatskoj. U cijelosti proglašena Parkom prirode u nekim dijelovima skriva i ljepote Nacionalnog parka. Na ovoj turi koja djelomično prati i majstorsku cestu, remek djelo cestovne gradnje u vrijeme Habsburške monarhije koja i danas zapanjuje svojim dimenzijama, imati ćete prilike vidjeti neobične pejzaže koji nisu tako lako dostupni uobičajenim turama. Tu svakako spadaju i posljednje skupine divljih planinskih konja kao i nevjerovatni kameni oblici.

Galerija slika - kliknite na sliku za povećanje

Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history Biking through history

Info ture

SMJEŠTAJ FALKENSTEINER FUNIMATION BORIK 4*
OBROCI DORUČAK/RUČAK
VODSTVO VODIČ, VOZAČ
GASTRO PONUDA SPECIJALITETI ZADARSKE REGIJE
ZAŠTIĆENI PRIRODNI RESURSI VRANSKO JEZERO
SPORTSKI DOGAĐAJ BICIKLIJADA ZADAR-VIR

Zatražite ponudu!

Pošaljite nam upit i poslat ćemo Vam neobvezujuću ponudu!

*
*
* Obavezna polja: Ime, E-mail

  Ture - Sve

Ova tura nije za Vas?

Pogledajte ostale popularne ture